Soluții cu ajutorul stomatologiei biomimetice pentru eroziunile dentare
Eroziunea dentară apare cu precădere la persoanele de peste 30 de ani, însă poate apărea și la persoanele mai tinere.
Acest proces este definit a fi o uzură chimică a țesuturilor dentare, sub acțiunea acizilor sau a mediului acid din cavitatea bucală. Eroziunea dentară este o afecțiune dentară care nu este provocată de prezența plăcii bacteriene.
Smalțul distrus prin acest proces nu se mai reface niciodată, dar poate fi înlocuit cu o reparația dentară potrivită.
Fiind specialiști în stomatologia biomimetică, pe care o implementăm în practica zilnică, ne concentrăm pe păstrarea, cât mai multă, a structurii naturale a dinților în timpul oricărui tratament stomatologic cosmetic sau restaurativ.
Atunci când un pacient prezintă semne de eroziune a smalțului, există îngrijorare cu privire la sănătatea generală a dinților și a gurii. În acel moment, cea mai importantă discuție este determinarea modului de a păstra o sănătate orală bună.
Cauzele eroziunii dentare
Dinții care nu sunt protejați complet de smalțul natural prezintă un risc mai mare de a dezvolta cavități.
Cel mai important este ca în consultație să ne comunicați cît mai precis despre factorii de viață sau condițiile de sănătate, care ar putea contribui la această problemă.
Cauzele eroziunii smalțului pot include:
– Refluxul acid și afecțiunile gastro-intestinale
– Producție scăzută de salivă care duce la uscarea gurii
– Medicamente care afectează sănătatea orală
– Dieta bogată în amidon
– Dieta bogată în zahăr, în special băuturile răcoritoare
– Vărsături frecvente din cauza dependenței de bulimie sau alcool
– Scrâșnirea dinților (bruxismul) care poate să apară din cauza stresului
– Consumul excesiv de băuturi acide
Procedurile dentare tradiționale pentru problemele de sănătate orală sunt relativ cunoscute. Dar aceste metode comune de nu sunt singurele opțiuni disponibile.
Soluțiile de stomatologie biomimetică restabilește estetica și funcția dintelui în moduri minim invazive, astfel încât rezultatul să fie uimitor, sănătos, fără a face o lucrare dentară extinsă.
Sigilanții dentari sau adezivii dentari sunt reparații cu impact redus, dar extrem de eficiente, care pot fi recomandate pentru a proteja dinții de eroziunea smalțului și de cariile dinților. În plus, aceste restaurări îmbunătățesc aspectul dinților.
Dacă aveți de-a face cu cantități semnificative de eroziune a smalțului, este probabil ca stomatologia restaurativa/cosmetică să fie necesară, apelând la fațete sau coroane dentare.
Poate fi prevenită eroziunea smalțului?
Doar cu ajutorul prevenției și a vizitei la medicul stomatolog la fiecare șase luni.
Dentistul va monitoriza starea sănătății dvs. bucale, va observa orice modificăre majoră de la nivelul dinților și gingiilor. Eforturile de a preveni eroziunea smalțului pot include lucruri simple, cum ar fi combaterea gurii uscate prin mestecarea gumei fără zahăr pentru a stimula producția de salivă, eliminarea alimentelor cu un nivel foarte acid din dieta dvs. și consultarea medicului dumneavoastră general despre orice medicamente pe care le luați. cauzând gura uscată.
Alte resurse
Cât durează efectele albirii dentare?
Cât durează efectele albirii dentare profesionale?Efectele albirii dentare profesionale poate dura pana la 2-3 ani, mentinerea acestora fiind influentate de obiceiurile de viata pe care le are pacientul pe termen lung. Albirea dentara poate fi repetata fara a afecta...
Cum se utilizează ața dentară
Cum se utilizeaza ața dentarăExista mai multe tipuri de ata dentara: subtire, groasa, cu sau fara ceara. Cea cu ceara aluneca mai bine peste suprafetele dentare si nu traumatizeaza gingia, daca tehnica utilizata este corecta. Ata dentara groasa este conceputa pentru a...
Classes Offered
Information
Soon…
Academic Calendar