Igienizarea corectă a unui implant dentar

Igiena orala a pacientului reprezinta factorul esential de care depinde durata de viata al unui implant dentar. Problemele care pot aparea in timp de la nivelul implantului dentar sunt: sângerare la periaj, durere, senzatie de mobilitate. Aceste probleme pot fi prevenite prin prezentarea regulata la medicul dentist o data la 4-6 luni pentru control si igienizare completa.

Igienizarea corectă a implanturilor dentare Artmark Dental

Placa bacteriana apare datorita unei igiene dentare deficitare, producand o inflamatie la nivelul gingiei, in dreptul implantului dentar. Initial aceasta inflamatie este una superficiala, dar ulterior devine una profunda, favorizand acumularea si mai mare de placa bacteriana. Aceasta inflamatie continua la nivelul osului unde e inserat implantul, unde va determina distructii profunde osoase, ca in final sa pierdem acest implant.

Igienizarea implanturilor se realizeaza prin: periaj, ata dentara, clatirile cu apa de gura, dus bucal.

Periajul se realizeaza circular, cu periuta înclinata la 45° fata de planul dintilor (tehnica BASS) pe toate suprafetele implanturilor dentare (fata, spate, stânga si dreapta spatiul dintre dinti si implanturi), pe bontul implantar si tesuturile din jurul implanturilor. Periutele interdentare pot fi folosite pentru igienizare ca metode auxiliare pentru imbunatatire igienei dentare.

Dusul bucal se poate utiliza pentru curatarea suprafetelor greu accesibile si nu numai : bontul implantului în zona linguala si suprafata gingivala a suprastructurii protetice.

Pentru un succes pe termen lung, implanturile dentare trebuie igienizate dupa fiecare masa.

Te invitam sa citesti si cum se foloseste corect ata dentara.

Alte resurse

Cât durează efectele albirii dentare?

Cât durează efectele albirii dentare profesionale?Efectele albirii dentare profesionale poate dura pana la 2-3 ani, mentinerea acestora fiind influentate de obiceiurile de viata pe care le are pacientul pe termen lung. Albirea dentara poate fi repetata fara a afecta...

read more

Cum se utilizează ața dentară

Cum se utilizeaza ața dentarăExista mai multe tipuri de ata dentara: subtire, groasa, cu sau fara ceara. Cea cu ceara aluneca mai bine peste suprafetele dentare si nu traumatizeaza gingia, daca tehnica utilizata este corecta. Ata dentara groasa este conceputa pentru a...

read more